ILMAINEN TOIMITUS PAKETTIAUTOMAATTIIN YLI 100€ TILAUKSILLE

Karatehanskat

Tuotteet 1-15 / 20

Sivu
per sivu
Set Descending Direction
 1. Dojo Elastic käsisuojat
  4,00 €
 2. Dojo Elastic käsisuojat
  alk. 4,00 €
 3. Dojo Elastic käsisuojat
  5,00 €
 4. Starpro Thumb karatehanskat
  alk. 9,00 €
 5. Dojo Go karatehanskat
  16,00 €
 6. Dojo Go karatehanskat
  16,00 €
 7. Dojo Go 2.0 karatehanskat
  18,00 €
 8. Dojo Go 2.0 karatehanskat
  18,00 €
 9. Tokaido WKF Junior karatehanskat
  19,90 €
 10. Tokaido WKF Junior karatehanskat
  19,90 €
 11. Arawaza karatehanskat
  alk. 21,00 €
 12. Arawaza karatehanskat
  alk. 21,00 €
 13. Adidas karatehanskat
  22,00 €
 14. Adidas karatehanskat
  22,00 €
 15. Adidas WKF karatehanskat
  25,00 €
Ladataan ...Lataa lisää ...

Tuotteet 1-15 / 20

Sivu
per sivu
Set Descending Direction

Millaiset karatehanskat voi valita?

Karatehanskat ovat erityisesti karatetreenejä varten. Isot pehmennykset nyrkeissä, kuminauhat sormien ja kämmenen kohdalla ja joustava kiinnitys ranteen kohdalla.

Karatehanskoja kutsutaan myös Tsukeiksi. Tsukeja on kahta eri mallia: peukalon suojalla ja ilman. Myynnissä on myös WKF sertifioituja (World Karate Federation) tsukeja.

 

Karatehanskojen valinta

Tärkeintä on, että hanska on mukava ja oikean kokoinen. Hanskan ollessa kädessä pitäisi ensimmäisen kuminauhan olla kämmenessä ja toisen keskisormen ja nimettömän välissä rystysiin asti.

Tsukin kuminauhat tuntuvat aluksi kireältä, mutta ne löystyvät hieman käytössä. Käden ollessa nyrkissä, täytyy rystysten olla peitetty, eikä hanska saa heilua. Hanska on liian iso, jos peukalo ei ylety peukalosuojan loppuun asti tai kuminauhat estävät käden nyrkkiin laittamisen. Hanskan pitää peittää koko käden ulkosyrjä. Jos hanska heiluu lyödessä, niin katso pienempää kokoa.

Peukalosuoja ehkäisee naarmuja ja hiertymiä, kunhan lyöntitekniikka on oikeanlainen. Aloittelijalle suositellaan tsukeja, joissa on peukalosuojat.

 

Karatehanskat kisoihin ja treeneihin.

Ensimmäisiksi tai treenihanskoiksi tarkoitettujen hanskojen ei tarvitse olla WKF Sertifioituja. Jos suunnittelet aktiivista kisaamista, on järkevä ostaa hieman kalliimmat sertifioidut hanskat, joita voit käyttää kisoissa ja treeneissä.

Jos sertifiointi ei ole sinulle tärkeä, suosittelemme Starpto WKF type tai Arwaza WKF style karatehanskoja. Hintansa puolesta hieman halvemmat, mutta yhtä kestävät ja laadukkaat, kuin sertifioidut hanskat. Sertifioituja hanskoja on suuri valikoima Tokaido ja Arawaza WKF approved hanskoilla. Tokaida hanskat ovat hieman kireämmät kuin muut hanskat.

 

Karatehanskojen huolto ja muu hyödyllinen

Koska karatehanskoja ei saa pestä vedelle on säännöllinen huolto eritäin tärkeää. Hanskat voi pyyhkiä kostealla rätillä tai voit käyttää erityistä huoltoaineita. Hanskat jätetään treenin jälkeen “hengittämään”. Yleensä uudet hanskat ostetaan siinä vaiheessa, kun vanhat alkavat haista tai jäävät liian pieneksi.

Treeneissä tarvitset hanskojen lisäksi hammassuojat ja karatekimonon. Lisänä karatetreeneihin, katso voimatreeni ja voimistelutuotteet, jotta voit harjoitella myös vapaa-ajalla.