POSTIN AUTOMAATTI 2.99€   |   NOPEA TOIMITUS   |   14 PÄIVAN PALAUTUSOIKEUS

BJJ puvut

Tuotteet 1-15 / 23

Sivu
per sivu
Set Descending Direction
 1. Starpro Americana BJJ puku
  39,00 €
 2. Starpro Americana BJJ puku
  39,00 €
 3. Tatami Roots Kids BJJ puku
  44,00 €
 4. Tatami Roots Kids BJJ puku
  alk. 44,00 €
 5. Tatami Nova Absolute Kids BJJ puku
  44,00 €
 6. Tatami Nova Absolute Kids BJJ puku
  44,00 €
 7. Tatami Roots Kids BJJ puku
  44,00 €
 8. Tatami Ladies The Original Jiu Jitsu BJJ puku
  70,00 €
 9. Tatami The Original Jiu Jitsu BJJ puku
  70,00 €
 10. Tatami Ladies The Original Jiu Jitsu BJJ puku
  70,00 €
 11. Tatami Nova Absolute BJJ puku
  alk. 70,00 €
 12. Tatami Nova Absolute BJJ puku
  alk. 70,00 €
 13. Tatami Ladies The Original Jiu Jitsu BJJ puku
  70,00 €
 14. Tatami The Original Jiu Jitsu BJJ puku
  70,00 €
 15. Tatami Nova Absolute BJJ puku
  70,00 €
Ladataan ...Lataa lisää ...

Tuotteet 1-15 / 23

Sivu
per sivu
Set Descending Direction

BJJ-puku: kattava osto-opas (Tutustu käytännön vinkkeihin) | Lue artikkeli >

 

Mikä on BJJ ja miten valita BJJ kimono?

BJJ (Brasilialainen jiu-jitsu) on kamppailulaji, josta puuttuu lyönnit. BJJ:sä tarkoitus on viedä taistelu mahdollisimman nopeasti mattoon ja käyttää vipuvoimaan perustuvaa liikettä ja tekniikkaa vastustajan kontrolloimiseen, sekä antautumiseen kuristusotteiden ja nivellukkojen kautta.

Vyön värin lisäksi vyössä on musta osa johon vedetään valkoisia raitoja kehityksen merkitsemiseksi seuravaan vyöarvoon. Matsit alkavat pystyasennossa, mutta suurempi osa ajasta on mattokamppailu. Kisoissa punnitaan kimono päällä, jonka takia kisa kimono on kevyempi kuin treeni kimono.

BJJ gi on tehty kestävästä materiaalista ja siinä on paksu kaulus, joka on tarkoitettu kiinni pitämiseksi, heittoja varten ja myös kuristus ym. otteita varten. BJJ ja Judo gi:t ovat samankaltaisia materiaalin ja paksuuden puolesta, mutta leikkaus on erilainen. BJJ:sä saa myös tarttua vyöhön, jonka vuoksi BJJ:n vyö on paksumpi.

No-gi:ssa (lukkopaini) käytetään rashguard paitaa ja rashguard housuja. Kompressio vaatteet ja rashguardit ovat hyvin samanlaisia, mutta eivät aina sovi samoihin käyttötarkoituksiin. Rashguard on liukkaampi materiaali ja suojaa paremmin ihoa palovammoilta ja hiertymiltä.

Treenejä varten suositelemme valitsemaan paksummasta materiaalista gi:n. Kevyemmät kisa gi:t ovat mukavammat mutta eivät niin kestäviä, kuin paksummat treeni gi:t.

 

Miten valita oikea koko?

Koot ovat BJJ:ssä vähän erilaisia. Aikuisten gi:t merkitään “A” kirjaimella, jonka jälkeen tulee numero ja joissain tapauksissa vielä kirjaimia esim. A2XL. Lasten gi:t alkaa “M” kirjaimella. Numerot näyttää gi:n pituutta ja numeron kasvaessa kasvaa myös gi:n leveys. Viimeiset kirjaimet ovat saman koon variaatio. Yleisimmät ovat H: pituus on sama mutta vähän leveämpi L: Vähän pidemmät hihat ja lahkeet XL: Vielä pidemmät hihat ja lahkeet.

Nyrkkisääntönä BJJ kimonon pitäisi olla hieman pidempi kuin käyttäjä, koska pesun jälkeen kimono kutistuu hieman. Jopa pre-shrink kimono kutistuu n. 3-5 cm. Gi on oikean pituinen, kun hihat ylettyy ranteisiin. Housujen täytyy ylettyä nilkkoihin asti, mutta ne eivät saa osua maahan, eikä jäädä kantapään alle. Lapsille suositellaan ostamaan kimono jossa hihat menee noin 4cm ranteen ylitse. Parin pesun jälkeen pitäisi Gi:n olla oikean kokoinen.

 

Miten huolletaan BJJ gi:tä?

Gi pitäisi pestä jokaisen treenin jälkeen, sillä haiseva treenikaveri on erittäin epämiellyttävä kokemus. Gi pestään kylmässä vedessä, joka yleensä tarkoittaa 30 astetta, mutta katso Gi:n sisällä olevat pesuohjeet.

Kuivausrummussa kuivaaminen on kielletty, sillä kimono kutistuu todella pieneksi, eikä sitä saa enään normaalikokoiseksi. Kuivata gi henkarilla huoneen lämmössä.

Vyötä ei saa pestä pesukoneessa.

 

Mitä budopunktilta löytyy?

Tatami fightwear on erikoistunut BJJ varustukseen ja valikoimasta löytyy paksummat treeni gi:t, kuin myös ohuemmat gi:t. Kimonojen lisäksi valikoimasta löytyy lukkopaini/mma varusteet. Venumilla on ohuemmat BJJ gi:t treeneja varten ja myös iso valikoima lukkopaini/mma varusteita.

Katso gi:n lisäksi hammassuojia ja alasuojat. Koska BJJ:ssä on tärkeä hyvä venyvys katso myös meidän kehonhuolto ja jooga varusteitamme.