ILMAINEN TOIMITUS PAKETTIAUTOMAATTIIN YLI 100€ TILAUKSILLE

BJJ puvut

Tuotteet 1-15 / 18

Sivu
per sivu
Set Descending Direction
 1. Ippon Gear Grind Ultra Light BJJ housut
  59,00 €
 2. Ippon Gear Grind Ultra Light BJJ housut
  59,00 €
 3. Ippon Gear Grind Ultra Light BJJ housut
  59,00 €
 4. Ippon Gear Grind Ultra Light BJJ takki
  119,00 €
 5. Ippon Gear Grind Ultra Light BJJ takki
  119,00 €
 6. Ippon Gear Grind Ultra Light BJJ takki
  119,00 €
 7. Ippon Gear Rookie BJJ puku
  89,00 €
 8. Ippon Gear Rookie BJJ puku
  89,00 €
 9. Ippon Gear Rookie BJJ puku
  89,00 €
 10. Ippon Gear Rookie Kids BJJ puku
  69,00 €
 11. Ippon Gear Rookie Kids BJJ puku
  69,00 €
 12. Ippon Gear Rookie Kids BJJ puku
  69,00 €
 13. Tatami Basic Gi BJJ housut
  35,00 €
 14. Tatami Nova Absolute BJJ puku
  90,00 €
 15. Tatami Nova Absolute BJJ puku
  90,00 €
Ladataan ...Lataa lisää ...

Tuotteet 1-15 / 18

Sivu
per sivu
Set Descending Direction

BJJ-puku: kattava osto-opas (Tutustu käytännön vinkkeihin) | Lue artikkeli >

 

Mikä on BJJ ja miten valita BJJ kimono?

BJJ (Brasilialainen jiu-jitsu) on kamppailulaji, josta puuttuu lyönnit. BJJ:sä tarkoitus on viedä taistelu mahdollisimman nopeasti mattoon ja käyttää vipuvoimaan perustuvaa liikettä ja tekniikkaa vastustajan kontrolloimiseen, sekä antautumiseen kuristusotteiden ja nivellukkojen kautta.

Vyön värin lisäksi vyössä on musta osa johon vedetään valkoisia raitoja kehityksen merkitsemiseksi seuravaan vyöarvoon. Matsit alkavat pystyasennossa, mutta suurempi osa ajasta on mattokamppailu. Kisoissa punnitaan kimono päällä, jonka takia kisa kimono on kevyempi kuin treeni kimono.

BJJ gi on tehty kestävästä materiaalista ja siinä on paksu kaulus, joka on tarkoitettu kiinni pitämiseksi, heittoja varten ja myös kuristus ym. otteita varten. BJJ ja Judo gi:t ovat samankaltaisia materiaalin ja paksuuden puolesta, mutta leikkaus on erilainen. BJJ:sä saa myös tarttua vyöhön, jonka vuoksi BJJ:n vyö on paksumpi.

No-gi:ssa (lukkopaini) käytetään rashguard paitaa ja rashguard housuja. Kompressio vaatteet ja rashguardit ovat hyvin samanlaisia, mutta eivät aina sovi samoihin käyttötarkoituksiin. Rashguard on liukkaampi materiaali ja suojaa paremmin ihoa palovammoilta ja hiertymiltä.

Treenejä varten suositelemme valitsemaan paksummasta materiaalista gi:n. Kevyemmät kisa gi:t ovat mukavammat mutta eivät niin kestäviä, kuin paksummat treeni gi:t.

 

Miten valita oikea koko?

Koot ovat BJJ:ssä vähän erilaisia. Aikuisten gi:t merkitään “A” kirjaimella, jonka jälkeen tulee numero ja joissain tapauksissa vielä kirjaimia esim. A2XL. Lasten gi:t alkaa “M” kirjaimella. Numerot näyttää gi:n pituutta ja numeron kasvaessa kasvaa myös gi:n leveys. Viimeiset kirjaimet ovat saman koon variaatio. Yleisimmät ovat H: pituus on sama mutta vähän leveämpi L: Vähän pidemmät hihat ja lahkeet XL: Vielä pidemmät hihat ja lahkeet.

Nyrkkisääntönä BJJ kimonon pitäisi olla hieman pidempi kuin käyttäjä, koska pesun jälkeen kimono kutistuu hieman. Jopa pre-shrink kimono kutistuu n. 3-5 cm. Gi on oikean pituinen, kun hihat ylettyy ranteisiin. Housujen täytyy ylettyä nilkkoihin asti, mutta ne eivät saa osua maahan, eikä jäädä kantapään alle. Lapsille suositellaan ostamaan kimono jossa hihat menee noin 4cm ranteen ylitse. Parin pesun jälkeen pitäisi Gi:n olla oikean kokoinen.

 

Miten huolletaan BJJ gi:tä?

Gi pitäisi pestä jokaisen treenin jälkeen, sillä haiseva treenikaveri on erittäin epämiellyttävä kokemus. Gi pestään kylmässä vedessä, joka yleensä tarkoittaa 30 astetta, mutta katso Gi:n sisällä olevat pesuohjeet.

Kuivausrummussa kuivaaminen on kielletty, sillä kimono kutistuu todella pieneksi, eikä sitä saa enään normaalikokoiseksi. Kuivata gi henkarilla huoneen lämmössä.

Vyötä ei saa pestä pesukoneessa.

 

Mitä budopunktilta löytyy?

Tatami fightwear on erikoistunut BJJ varustukseen ja valikoimasta löytyy paksummat treeni gi:t, kuin myös ohuemmat gi:t. Kimonojen lisäksi valikoimasta löytyy lukkopaini/mma varusteet. Venumilla on ohuemmat BJJ gi:t treeneja varten ja myös iso valikoima lukkopaini/mma varusteita.

Katso gi:n lisäksi hammassuojia ja alasuojat. Koska BJJ:ssä on tärkeä hyvä venyvys katso myös meidän kehonhuolto ja jooga varusteitamme.