ILMAINEN TOIMITUS PAKETTIAUTOMAATTIIN YLI 100€ TILAUKSILLE
Budopunkt Ippon Gear Judo

Judopuvut

Tuotteet 1-15 / 57

Sivu
per sivu
Set Descending Direction
 1. Starpro Beginner judopuku
  alk. 9,00 €
 2. Starpro Kids judopuku
  alk. 12,00 €
 3. Starpro Kids judopuku
  alk. 12,00 €
 4. Phoenix judohousut
  alk. 13,00 €
 5. Starpro Student judopuku
  alk. 13,00 €
 6. Ippon Gear Beginner judopuku
  alk. 13,00 €
 7. Ippon Gear Beginner judopuku
  alk. 16,00 €
 8. Ippon Gear Future judopuku
  alk. 19,00 €
 9. Ippon Gear Future 2.0 judopuku
  alk. 20,00 €
 10. Ippon Gear Future 2.0 judopuku
  alk. 20,00 €
 11. Ippon Gear Future 2.0 judopuku
  alk. 20,00 €
 12. Phoenix judohousut
  alk. 20,00 €
 13. Dojo Go judopuku
  alk. 22,00 €
 14. Ippon Gear Legend IJF judohousut
  alk. 24,00 €
 15. Ippon Gear Future judopuku
  alk. 25,00 €
Ladataan ...Lataa lisää ...

Tuotteet 1-15 / 57

Sivu
per sivu
Set Descending Direction

Miten valita Judo kimono

Judo kimono tai nykyään Gi on vaatetus, joka on tarkoitettu erityisesti judoa varten. Kimono koostuu kolmesta osasta: housut, takki ja vyö. Takki on valmistettu todella kestävästä materiaalista ja takin kaulus on paksumpi ja vielä kestävämpi. Takki sidotaan kiinni vyöllä, vyön väri osoittaa harrastajan osaamista. Housuissa on kestävät polvi osat, jotta ne eivät kuluisi rikki nopeasti. Judossa käytetään yleensä valkoista tai sinistä kimono. Treeneihin tai lapsille ostaessa nyrkkisääntö on ostaa valkoinen kimono. Jos haluatte ostaa toisen värisen, kysykää valmentajalta.

Riippuen käyttötarkoituksesta, sekä harrastajan tasosta, tulee kimonot eri paksuisina. Aloittelijoille ja lapsille suosittuja on ohuemmat kimonot. Ohuemmat kimonot maksavat vähemmän ja ovat oiva valinta kasvavalle nuorelle.

Aktiivisesti harrastaville ja kokeneemmille harrastajille suositellaan paksumpaa kimonoa. Näille harrastajille tärkeä on kimono, joka kestää kaikki heitot ja pitkät treeni sessiot. Kisoissa käytetään vielä paksumpia ja kestävämpiä kimonoita.

Housuja on naruilla ja elastisella vyötäröllä kiinnitettäviä tai pelkästään narulla kiinnitettäviä malleja. Yleensä vain pienessä koossa käytetään elastista vyötäröä ja isommat koot kiinnitetään naruilla. Ensisilmäyksellä voi housut näyttää liian leveiltä, mutta niiden täytyykin olla sillä housujen materiaali ei jousta. Naruilla kiinnitettäviä housuja saa hyvin kiristettyä vetämällä ulospäin, eikä ristiin, silloin varmistetaan tiukka sidonta.

 

Miten valita oikea koko?

Nyrkkisääntönä judo kimonon pitäisi olla 4-7 cm pidempi kuin käyttäjä, koska pesun jälkeen kimono kutistuu hieman. Jopa pre-shrink kimono kutistuu n. 2-5 cm. Gi on oikean pituinen, kun hihat ylettyy ranteisiin. Kisoissa nostetaan kädet suoraan eteen ja mitataan, että hihat eivät ole liian kaukana ranteista.

Housujen täytyy ylettyä nilkkoihin asti, mutta ne eivät saa osua maahan, eikä jäädä kantapään alle. Lapsille suositellaan ostamaan kimono jossa hihat menee noin 4cm ranteen ylitse. Parin pesun jälkeen pitäisi Gi:n olla oikean kokoinen.

 

Miten huolletaan judo gi?

Gi pitäisi pestä jokaisen treenin jälkeen, sillä haiseva treenikaveri on erittäin epämiellyttävä kokemus. Gi pestään kylmässä vedessä, joka yleensä tarkoittaa 30 astetta, mutta katso Gi:n sisällä olevat pesuohjeet. Kuivausrummussa kuivaaminen on kielletty, sillä kimono kutistuu todella pieneksi, eikä sitä saa enään normaalikokoiseksi. Kuivata gi henkarilla huoneen lämmössä.

Vyötä ei saa pestä pesukoneessa.

 

Budopunktin gi valikoima

Suosituimmat merkit ovat Ippon ja Starpro. Starpro valikoimassa on aloittelijoille, sekä harrastajille sopivia malleja. Ippon gear valikoimasta löytyy malleja kaiken tasoisille aloittelijoista maailmanmestareihin asti. Phoenix valikoimassa on hieman leveämmät kimonot kuin muissa merkeissä.

Valikoimassa on myös hammassuojaimet ja vyöt. Katso myös paininuket, kehonhuolto ja voimatreeni tuotteet.