ILMAINEN TOIMITUS PAKETTIAUTOMAATTIIN YLI 100€ TILAUKSILLE

Karatepuvut

8 tuotetta

per sivu
Set Descending Direction
 1. Adidas Basic karatepuku
  alk. 25,00 €
 2. Adidas Evolution WKF karatepuku
  alk. 25,00 €
 3. Dojo Go karatepuku
  alk. 20,00 €
 4. Ippon Gear Club 2 karatepuku
  alk. 32,00 €
 5. Ippon Gear Club karatepuku
  alk. 14,00 €
 6. Starpro Student karatepuku
  alk. 7,00 €
 7. Tokaido Kata Master Junior WKF karatepuku
  alk. 55,00 €
 8. Tokaido Shoshin karatepuku
  alk. 23,00 €
Ladataan ...Lataa lisää ...

8 tuotetta

per sivu
Set Descending Direction

Miten valita karate kimono?

Karate on kamppailulaji, jossa käytetään lyöntejä ja potkuja. Nykypäivänä karatessa ei lyödä naaman. Karatessa käytetään erityisiä hanskoja, joita kutsutaan tsukeiksi ja kimonon alla käytetään jalkasuojaimia.

Karate kimono tai Gi, on vaatetus, joka on tarkoitettu erityisesti karatetreenejä varten. Kimono koostuu kolmesta osasta: takki, housut ja vyö. Takissa on kyljissä narut, jotka sidotaan ristiin. Karate kimonot ovat ohuempia, kuin esim. Judo tai BJJ kimonot.

Karatekisa kimonoita on kahta tyyppiä: Kumite ja Kata. Kumite gi on ohuempi, kevyempi ja tarkoitettu karaten sparrausharjoitteluun. Kata kimonossa on lyhyemmät hihat ja se on valmistettu vahvemmasta materiaalista. Siinä on pidempi takki, joka ylettyy lonkan alapuolelle. Kata kimono on tarkoitettu käytettäväksi kata harjoittelussa tai kisoissa.

 

Mikä sopii aloittelijalle?

Jos aiot aloittaa karaten parissa, valitse treeni kimono. Treenikimono on samanlainen kuin kumite kimono, mutta materiaali hieman eri ja hinta edullisempi.

Treenikimonoita on WKF sertifioituja tai ilman sertifikaattia. Ensimmäisiksi treenivarusteiksi voi ostaa varusteita ilman sertifiointia. Kysy valmentajalta tai myyjiltämme apua kimonon valinnassa.

 

Miten valita oikea koko?

Nyrkkisääntönä karate kimonon pitäisi olla 3-5 cm pidempi kuin käyttäjä, koska pesun jälkeen kimono kutistuu hieman. Jopa pre-shrink kimono kutistuu n. 2-4 cm. Gi on oikean pituinen, kun hihat ylettyy ranteisiin.

Housujen täytyy ylettyä nilkkoihin asti, mutta ne eivät saa osua maahan, eikä jäädä kantapään alle. Lapsille suositellaan ostamaan kimono, jossa hihat ylettyvät noin 4cm ranteen ylitse. Parin pesun jälkeen pitäisi Gi:n olla oikean kokoinen.

 

Miten karate kimono huolletaan?

Gi pitäisi pestä jokaisen treenin jälkeen, sillä haiseva treenikaveri on erittäin epämiellyttävä kokemus. Gi pestään kylmässä vedessä, joka yleensä tarkoittaa 30 astetta, mutta katso Gi:n sisällä olevat pesuohjeet.

Kuivausrummussa kuivaaminen on kielletty, sillä kimono kutistuu todella pieneksi, eikä sitä saa enään normaalikokoiseksi. Kuivata gi henkarilla huoneen lämmössä.

Vyötä ei saa pestä pesukoneessa.

 

Mitä Budopunktista löytyy?

Starprolta valikoimassa on aloittelijoille sekä harrastajille sopivia vaihtoehtoja. Arawazalta löytyy kaiken tasoisille treeni-, sekä kisakimonoita jotka ovat tunnettuja koko maailmassa. Tokaido ja Hayashi ovat suosittuja tuottajia, joilta löytyy kisakimonot.

Valikoimassa on myös hammassuojaimet ja vyöt. Treenejä ja kotitreenejä varten katso myös karatehanskat, jalkasuojaimet ja kehonhuolto tuotteet. Monipuolisemmat treenit nyrkkeilysäkin ja mattojen avulla.