ILMAINEN TOIMITUS PAKETTIAUTOMAATTIIN YLI 100€ TILAUKSILLE

Taekwondopuvut

6 tuotetta

per sivu
Set Descending Direction
 1. Daedo Silver ITF Dobok
  alk. 22,00 €
 2. Daedo WTF Dobok
  alk. 24,00 €
 3. Daedo WTF Dobok
  alk. 24,00 €
 4. Daedo Poomse WTF Dobok
  alk. 28,00 €
 5. Daedo ITF Dobok
  alk. 31,00 €
 6. Daedo WT white neck dobok
  alk. 32,00 €
Ladataan ...Lataa lisää ...

6 tuotetta

per sivu
Set Descending Direction

Miten valita taekwondo kimono?

Taekwondo on kamppailulaji, jossa keskitytään potkuihin, mutta saa lyödä myös käsillä. Taekwondon suosituimmat kaksi ottelutyyli ovat: ITF taekwondo ja WT taekwondo. Kysy valmentajalta millaista taekwondoa harrastat.

ITF tai International Taekwondo Federation tyylissä käytetään edestä avoimia ja tarranauhalla kiinnitettäviä kimonoita, sekä paksuilla pehmusteilla varustettuja hanskoja. ITF tyylissä ei käytetä säärisuojaimia, mutta jalkasuojaimia käytetään.

WT tai World Taekwondo tyylissä käytetään puettavaa kimonoa ja ohuempia hanskoja, sekä jalkasuojaimia. Hanskoissa sormet ovat avoimena ja sääri/jalkasuojat ovat kahdessa osassa. WT tyylissä käytetään elektronisia suojaimia, jotka laskevat pisteitä.

 

Miten valita oikea koko?

Nyrkkisääntönä taekwondo kimonon pitäisi olla 3-5 cm pidempi kuin käyttäjä, koska pesun jälkeen kimono kutistuu hieman. Jopa pre-shrink kimono kutistuu n. 2-4 cm. Gi on oikean pituinen, kun hihat ylettyy ranteisiin.

Housujen täytyy ylettyä nilkkoihin asti, mutta ne eivät saa osua maahan, eikä jäädä kantapään alle. Lapsille suositellaan ostamaan kimono jossa hihat menee noin 4cm ranteen ylitse. Parin pesun jälkeen pitäisi Gi:n olla oikean kokoinen.

 

Miten taekwondo gi huolletaan?

Gi pitäisi pestä jokaisen treenin jälkeen, sillä haiseva treenikaveri on erittäin epämiellyttävä kokemus. Gi pestään kylmässä vedessä, joka yleensä tarkoittaa 30 astetta, mutta katso Gi:n sisällä olevat pesuohjeet.

Kuivausrummussa kuivaaminen on kielletty, sillä kimono kutistuu todella pieneksi, eikä sitä saa enään normaalikokoiseksi. Kuivata gi henkarilla huoneen lämmössä.

Vyötä ei saa pestä pesukoneessa.

 

Mitä Budopunktissa löytyy?

Daedon valikoimassa on WT ja ITF taekwondo kimonot. Wacokun valikoimassa on pääosin WT kimonoita ja Phoenixin valikoimassa pääosin ITF kimonoita.

Valikoimassa on myös hammassuojaimia ja vyöt. Treenin jälkeen tai kotitreenejä varten katso myös paininuket, kehonhuolto ja voimatreeni tuotteet.