ILMAINEN TOIMITUS PAKETTIAUTOMAATTIIN YLI 100€ TILAUKSILLE

Alasuojat

8 tuotetta

per sivu
Set Descending Direction
 1. Dojo Elastic alasuojat
  9,00 €
 2. Dojo Patrol alasuojat
  9,00 €
 3. Daedo ITF approved alasuoja
  19,00 €
 4. Tokaido WKF Naisten alasuoja
  20,00 €
 5. Tokaido Kompressioshortsit ja alasuoja
  30,00 €
 6. Adidas naisten alasuoja
  35,00 €
 7. Venum Competitor alasuojat
  37,00 €
 8. Venum Challenger alasuojat
  30,00 €
Ladataan ...Lataa lisää ...

8 tuotetta

per sivu
Set Descending Direction

Alasuojan tärkeys ja valinta

Alasuoja suojaa alapäätä lyönneiltä ja potkuilta. Myynnissä on miehille, sekä naisille sopivat mallit. Puetaan alushousujen päälle, muun vaatetuksen alle. Käytetään kaikissa kontaktilajeissa, joissa on riski saada iskuja alapäähän.

 

Millaisia vaihtoehtoja on?

Kolme eniten käytettyä alasuojaa ovat elastiset kumilla kiinnitettävät, metalliset naruilla kiinnitettävät ja naisten alasuoja. Suosituimmat ovat elastiset kumilla kiinnitettävät alasuojat. Koko katsotaan vyötärön mitasta, alasuojan kuppikoko ei muutu kokojen välillä.

Elastiset alasuojat ovat mukavimpia ja antavat hyvän suojan. Ne on suunniteltu ottamaan lyönnit vastaan ja jakamaan sen tasaisesti elastisia reunoja myöten. Elastisuus helpottaa liikkumista ja vähentää alasuojan häiritsevyyttä. Kiinnityskumi pitää kupin hyvin paikoillaan.

Metalliset narukiinnityksellä olevat alasuojat antavat parhaan suojan, mutta eivät ole yhtä mukavia. Yleensä näitä suojia käytetään vain pystyottelussa. Kuppiosa on metallia, joka on vuorattu nahkaisella materiaalilla pehmentääkseen kupin reunoja. Narukiinnitykset pitävät kupin erittäin hyvin paikoillaan, mutta eivät anna yhtä hyvää liikkumisvapautta, kuin elastiset suojat.

Naisten alasuoja on valmistettu pehmeästä materiaalista ja sisällä on yleensä elastista muovia, joka takaa hyvän suojan, eikä häiritse liikkumista.

 

Miten valita ja millainen alasuoja?

Alasuojan valinnassa tärkein on vyötärön ympärysmitta. Elastinen alasuojan täytyy olla hyvin istuva, koska venyy hieman käytössä. Naruilla kiinnitettävä alasuojan täytyy olla kunnolla kiristetty, eikä se saa heilua. Parasta olisi valita alasuoja, joka on vähiten häiritsevä ja johon tottuu helposti, jos et tarvitse erityisesti tiettyä alasuojaa.

Elastisia alasuojia on saatavilla Wacokulta, Venumilta, Ringhornsilta ja daedolta. Metalliset alasuojat on saatavilla twinsin merkkisiä. Naisten alasuojia myymme Daedo ja ringhorns merkeiltä.

 

Hyvä tietää

Osasta alasuojia saa kuppiosan irroitettua elastisesta kiinnityksestä, mikä helpottaa huoltoa. Mallit joista ei saa kuppia irroitettua on työläämpi huoltaa, koska niitä ei saa pestä koneessa. Treenin jälkeen ota aina alasuoja “hengittämään”, jotta se ei alkaisi haista.

Katso itsellesi mukavia treenivaatteita tai kimono, jonka alla käyttää uutta alasuojaa. Ota treeneihin mukaan hanskat ja muut suojat, Kotitreenejä varten katso pistehanskat ja potkutyynyt.