ILMAINEN TOIMITUS PAKETTIAUTOMAATTIIN YLI 100€ TILAUKSILLE

Hammassuojat

Tuotteet 1-15 / 60

Sivu
per sivu
Set Descending Direction
 1. Opro Snap-Fit UFC Adult hammassuojat
  3,00 €
 2. Opro Snap-fit Braces Adult hammassuojat
  alk. 3,00 €
 3. Opro Snap-Fit Youth hammassuojat
  3,00 €
 4. Starpro Single hammassuojat
  alk. 3,00 €
 5. Opro Snap-Fit Adult hammassuojat
  3,00 €
 6. Dojo Single hammassuojat
  4,00 €
 7. Dojo Single hammassuojat
  4,00 €
 8. Dojo Go hammassuoja
  4,00 €
 9. Opro Snap-Fit UFC Youth hammassuojat
  4,00 €
 10. Dojo Gel hammassuojat
  6,00 €
 11. Dojo Gel hammassuojat
  6,00 €
 12. Dojo Charge hammassuoja
  6,00 €
 13. Dojo Gel hammassuojat
  6,00 €
 14. Opro Antimicrobial hammassuojien säilytyslaatikko
  6,00 €
Ladataan ...Lataa lisää ...

Tuotteet 1-15 / 60

Sivu
per sivu
Set Descending Direction

Miten valita sopivat hammassuojat?

Hammassuojat ovat erittäin tärkeät sparraamisessa ja myös kaikissa kontaktilajeissa. Hammassuojia on saatavilla eri paksuisina ja yleensä ne kattavat vain ylähampaat. Suojat ovat etupuolella ja ottavat iskun vastaan ja ne myös suojaavat hampaita yhteen osumiselta.

On olemassa myös hammassuojat joissa ylä- ja alahampaille on suojansa, mutta ne eivät ole yhtä mukavat ja vaikeuttavat hengittämistä. Hammasrautojen käyttäjille on omat erityiset hammassuojat.

 

Geeli Hammassuojat vai ohuemmat hammassuojat?

Muotoilevat hammassuojat eli geelihammassuojat muotoutuvat esivalmistuksen jälkeen hampaiden muotoon ja pysyvät ylähampaissa itsenäisesti kiinni. Muotoilevat hammassuojat sopii kaikkiin lajeihin, joissa on riski ottaa osumaa naaman ja pään seudulle. Sopii treeneihin ja kisoihin.

Ohuet hammassuojat sopivat lajeihin, jossa riski ottaa osumaa naaman tai pään alueella on pieni. Esim. BJJ, lukkopaini, tmv. Ohuemmat hammassuojat ovat kevyemmät ja mukavammat.

Braces mallissa (eli hammasrautamalli) on erityinen muoto, eivätkä muotoudu hampaiden muotoon. Tuotteessa on aina merkintä, jos ne ovat tarkoitettu käytettäväksi hammasrautojen kanssa. Jos et käytä hammasrautoja, älä osta braces hammassuojia.

Hammassuojissa on vain kaksi kokoa, lasten (JR) ja aikusten (SR). Pakettissa kerrotaan minkä ikäisille ne sopivat. Yleensä SR koko sopii 11+ vuotiaasta ylöspäin.

 

Miten hammassuojia muotoillaan?

Hammassuojia muotoillaan erikseen käyttäjälle sopivaksi. Yleensä muotoiluun tarvitaan kuuma 85-100 asteista vettä (jos ohje ei neuvo toisin). Valtaosaa hammassuojista pidetään 90 sekuntia vedessä, mutta tutustu aina tuotteen käyttöohjeisiin.

Kun 90 sekuntia on kulunut, ota hammassuoja pois kuumasta vedestä. Heti kun pystyy (varo että ei polta suuta) laitetaan suojat suuhun ja muotoillaan ylähampaisiin istuviksi imemällä ilma suojan ja hampaiden välistä pois, ja painamalla vedessä pehmennyttä suojaa kielellä ja huulien sisäpinnalla hampaita vasten. Kun tuntuu siltä, että suojat istuvat hyvin, ota ne varovasti ulos ja laita kylmään veteen kolmeksi minuutiksi jähmettymään.

Muotoilun jälkeen hammassuojien pitäisi pysyä hampaissa hyvin ja olla mukavan tuntuiset. Jos jotain tuntuu olevan pielessä, voit muotoilla ne toisenkin kerran, mutta ensimäisellä kerralla onnistuminen takaa parhaimman tuloksen.

Hammassuojia säilytetään mukana tulleessa kotelossa. Huuhtele hammassuojat aina käytön jälkeen ja tarvittaessa pese suojat hammasharjalla.

Meidän valikoimassamme Opron, Venumin ja Wacokun hammassuojaimia.

Katso myös nyrkkeilyhanskat ja säärisuojaimet ja huomioi myös, että treenikumppanin tulisi myös käyttää hammassuojia. Kotitreenejä varten katso nyrkkeilysäkit, kuntoiluvälineet ja -vaatteet.